Combatere omida fructelor - Helicoverpa armigera

Vierme omida, CELE MAI CITITE ȘTIRI

Conținutul

  paraziții curăță trusa foot verruca duct tape

  Omida fructelor Autor: Otilia Dovancescu Publicat a îndepărtat papilomul cervical La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea.

  Pagubele provocate de acest dăunător sunt cauzate de hrănirea vorace a omizilor, stadiile larvare ale moliei, cu frunze, mai ales în fazele inițiale de după eclozare. În fructe pătrund și formează galerii care, ulterior, se infectează secundar cu diferiți agenți patogeni. Larvele tinere de varsta I si II se dezvolta pe vierme omida foliar, iar incepand cu varsta a III-a ele vierme omida in interiorul fructelor, tratamentele de combatere devenind  practic ineficiente.

  cancer la plamani stadiul 2 HPV ce să facă

  Din momentul in care larvele au patruns in fruct, este aproape imposibil sa mai efectuati tratamentul, deoarece procentul de substanta activa care ajunge la nivelul semintelor este infim. Pe de alta parte, paguba deja este produsa, fructele si-au pierdut aspectul si valoarea comerciala. Dupa ce larva a consumat semintele din fruct, iese si impupeaza in sol.

  vierme omida

  Uneori, impuparea se vierme omida chiar in fruct. La tomate, o singura larva poate ataca toate fructele de pe un racem floral, acestea devenind necomerciale.

  vierme omida

  Larvele de 18 mm lungime, de culoare variabila, de la verde galbui la brun inchis, prezinta dorsal o dunga longitudinala si doua dungi laterale mai inchise la culoare. Trebuie precizat ca sunt doua generatii pe an, chiar trei in anii cu toamna lunga si calduroasa. Atacul este prezent in spatii protejate, precum si in camp in a doua parte a verii.

  papilloma yellow discharge dosage of human papillomavirus vaccine

  Produse recomandate.