traduire de

Distribuție geografică

Conținutul

  Animalul rezervor cedează agentul patogen vectorului care îl transmite prin înțepătură în timpul prânzului sangvin fie altor gazde rezervor, fie omului.

  distribuție geografică

  Complexul Borrelia burgdorferi sensu lato, agentul etiologic al bolii, este împărţit în 19 specii genomice cu distribuţie geografică diferită. Boala a fost descrisă pentru prima dată înîn Statele Unite, deşi documentări ale bolii există în Europa încă de la sfârşitul secolului XIX.

  ockovani hpv vek plasturi detoxifiere talpi pareri

  În ultimii ani BL a devenit o problemă de sănătate publică în emisfera nordică. În Centrul de Boală Lyme am realizat un protocol de evaluare și terapie a pacienţilor cu Borrelioza Lyme, urmând o conduită diagnostică şi terapeutică conform indicaţiilor ghidurilor, cu ajutorul unei echipe multidisciplinare.

  Diagnosticul diferenţial, incluzând afecţiuni neurologice sau reumatologice este realizat printr-o bună colaborare interdisciplinară infecţionist, medic de laborator, neurolog, reumatolog, psihiatru, oftalmolog, cardiolog. Pentru susținerea diagnosticului distribuție geografică neuroborrelioza se efectuează puncție lombară diagnostică în regim de spitalizare continuă și detecția producției intratecale de anticorpi specifici Borrelia.

  Tratamentul manifestărilor cutanate sau musculo-scheletale ale Borreliozei Lyme se realizează în ambulator cu antibiotice orale.

  distribuție geografică

  Distribuție geografică manifestărilor neurologice, musculo-scheletale persistente după terapia orală, oftalmologice sau cardiace ale Borreliozei Lyme se realizează cu antibiotice intravenous. În cazul în care starea clinică a pacientului o permite, terapia se poate efectua în spitalizare de zi.

  papilom dermatologie eliminați papilomul dintre gene

  În anulstatele membre ale OMS au hotărât adoptarea primei Strategii Globale de Eliminare a Hepatitelor Virale, având ca obiectiv eradicarea hepatitelor virale până în anul