Giardia - Wikipedia

Despre giardioza

Conținutul

  Contact Boli comune omului si animalelor - Despre giardioza Am ales sa vorbim despre Giardioza deoarece este una dintre cele mai raspandite zoonoze prin zoonoza se intelege boala a animalului transmisibila la om si des intalnit in randul proprietarilor de animale.

  prețul comprimatelor vermox virus de papiloma y embarazo

  Giardioza se refera la o infectie intestinala, cauzata de un parazit Giardia, fiind cel mai comun parazit despre giardioza al omului dar si al animalelor. La ora actuala sunt cunoscute foarte multe specii de Giardia, dar cel mai frecvent intalnit este reprezentat de Giardia lamblia.

  cum să faci față cu viermii gravide

  Principal cauza este data de ingerarea de materii fecale infectate cu chisturi de paraziti Giardia. Insa cea mai frecventa este transmiterea pe calea apei, deoarece unde în corp prefera mediul rece si umed.

  cancerul gastric amg

  De asemenea, consumul de fructe si legume nespalate care au intrat in contact cu solul sau apele curgatoare, precum si consumul de apa nefiltrata din balti, fantani, lacuri poate fi rezervor si sursa de contaminare cu Giardia atat la oameni cat si la caini, pisici sau alte animale Transmiterea de la animale la om se face si prin contact direct sau indirect cu fecalele animalelor si constau in nerespectarea manurilor de igiena si preventie a parazitilor intestinali, de aceea Giardioza mai poate fi numita si BOALA MAINILOR Despre giardioza.

  De cele mai multe ori boala poate debuta asimptomatic dar despre giardioza si cazuri in care debuteaza cu diaree acuta sau cronica, deshidratare, lipsa poftei de mancare, slabire, letargie.

  • Asl 3 papilloma virus
  • Giardioza - simptome, cauze diagnostic, tratament - BeHealthy
  • Giardioza, cunoscuta in popor si sub numele de giardia, este afectiunea intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lamblia, care patrunde in intestinul subtire.
  • Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | localuri-iasi.ro
  • Giardia - ce este si cum se transmite Ce este Giardia?
  • Paraziții pielii la om sunt simptome
  • Tratament Giardioza lambliaza este cea mai frecventa parazitoza umana.

  Medicul veterinar este cel care pune diagnosticul de Giardioza, excluzand despre giardioza posibilitati de infectie intestinala cum ar fi maldigestia, malabsorbita, boli inflamatorii intestinala si este singurul care va poate recomanda o optiune de tratament pentru animalul dumneavoastra. CAZAN se poate pune diagnosticul de Giardioza cu ajutorul kitului de testare Giardia Ag, fiind o metoda rapida de verificare si detectare a antigenului Giardia din fecalele cainilor si pisicilor.

  Tratamentul se face de obicei ambulatoriu, se prescriu medicamente pe baza de metronizadol cu exceptiile cazurilor in care animalul este slabit si prezinta diaree severa pana la deshidratare. Chiar dupa tratament se recomanda sa se repete testul de giardia despre giardioza a sti cu siguranta daca parazitul a fost eliminat.

  Boala trebuie tratata ca atare deoarece sanatatea dumneavoastra depinde despre giardioza de sanatatea animalului din casa.

  despre giardioza