Controlul dăunătorilor

Wolbachia bacteria. 20 de milioane de ţânţari infectaţi cu bacteria Wolbachia, eliberați săptămânal

Citiți acest lucru în continuare Pe scurt Wolbachia bacteria de știință luptă împotriva febrei dengue cu ajutorul lui Wolbachiao bacterie comună care oprește replicarea virusului în interiorul țânțarilor care transmit boala.

Fără ea, avem puține arme împotriva dengue. Deși bacteria este comună în rândul insectelor, nu infectează Aedes aegyptio specie de țânțar care este un purtător important al dengue. În schimb, cercetătorii infectează țânțarul cu Wolbachia în laborator și apoi eliberează A.

Cum o bacterie mic numită wolbachia ar putea învinge dengue - - Biologie -

Scopul este de a reduce infectiile la om prin obtinerea de tantari infectati cu Wolbachia pentru a se imperechea si a trece bacteria generatiilor viitoare. Dacă metoda funcționează, un număr mare de țânțari sălbatici va purta în cele din urmă Wolbachia și astfel nu va putea transmite dengue. Cel mai bun moment din zi pentru a elibera țânțarii în nordul Australiei este dimineața. Mai târziu, vânturile s-ar putea lovi de insecte și ar fi sperat wolbachia bacteria vor găsi un partener.

Mai devreme, muncitorii care conduc și eliberează recipiente pline de țânțari ar trebui să primească ore suplimentare.

Controlul bolilor transmise de țânțari

Și așa, într-o dimineață plină de iarnă, în vârful australian, am urcat în vaporul meu alb, cu mii de țânțari, așezați în cupele Wolbachia bacteria de pe bancheta din spate. O dată pe săptămână, timp de aproximativ trei luni înam făcut astfel de excursii pentru a elibera țânțarii. Ne-am concentrat pe două comunități din orașul Cairns, un loc popular de turism lângă Marea Barieră de Corali.

În fiecare cincea casă, unde locuitorii au fost de acord să participe la studiul nostru, am lua o ceașcă de țânțari din vagon, am îndepărtat capacul și am lăsat 50 de insecte liberi. Acestea nu au fost țânțarii dvs.

wolbachia bacteria medicamente noi pentru paraziți în organism

Fiecare dintre ele a fost infectat cu un microb numit Wolbachiao bacterie comună care trăiește în celulele insectelor. Pentru scopurile noastre, cea mai interesantă caracteristică a lui Wolbachia este că pare să blocheze virusul dengue de la replicarea în țesuturile țânțarilor.

Deoarece virusul nu se poate replica, insectele nu îl transmit victimelor și boala nu se răspândește. Infectarea țânțarilor cu o bacterie este un mod circular de combatere a dengue-ului, dar o facem pentru că altfel opțiunile sunt puține. Dengue, poreclit "febra breakbone" pentru durerea crippling provoacă, infectează milioane de oameni în fiecare an.

Wolbachia bacteria nu există nici un tratament sau tratament, strategia principală a fost de a wolbachia bacteria Aedes aegyptițânțarul care transmite virusul.

  • Papilloma vs wart
  • Cum o bacterie mic numită wolbachia ar putea învinge dengue - - Biologie -

Cu toate acestea, insecticide comune, cum ar fi temephos au pierdut o mare parte din eficiența lor ca țânțarii au dezvoltat rezistență.

Plasele de plajă sunt aproape inutile, de asemenea, deoarece A. În prezent, unul dintre instrumentele cele mai promițătoare pentru oprirea răspândirii dengue-și poate a malariei și a altor boli provocate de țânțari - pare să răspândească Wolbachia printre țânțarii sălbatici. Wolbachia nu este o alegere evidentă ca luptător dengue.

Parazitul bacteriei Wolbachia la om

Nu apare în mod natural în țânțarii care transmit cel mai adesea dengue. De fapt, am fost nevoiți să infectăm artificial acești wolbachia bacteria, în laborator.

Cu alte cuvinte, folosim Wolbachia pentru a imuniza țânțarii împotriva dengue și apoi a le pune în libertate în sălbăticie, unde sperăm acei țânțari vor trece bacteria la urmașii lor. Wolbachia este în mare parte benign pentru țânțarii și mediul înconjurător, deși poate reduce producția de ouă a insectelor. Dar beneficiile potențiale pentru oameni sunt clare: dacă țânțarii infectați cu Wolbachia devin predominanți în sălbăticie, ne așteptăm la scăderea ratei de infectare cu wolbachia bacteria printre oameni.

Controlul dăunătorilor Tantarii sunt printre cele mai wolbachia bacteria creaturi de pe pamant. Febra galbena, transmisă și de A. Malaria, transmisă de un parazit adăpostit în țânțari, a ucis aproximativ Acum, A. Aproximativ jumătate din populația lumii este expusă riscului de contractare a bolii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Wolbachia bacteria, totuși, nu apare în mod natural în aceste creaturi: țânțarii primesc dengue de la noi. Mecanismul infecției dengue este simplu.

Tantarii femelui mușcă oameni deoarece au nevoie de proteina găsită în sângele nostru pentru a produce ouă. Tantarii masculi nu mușcă. Dacă țânțarul mușcă pe cineva cu dengue - și apoi, după perioada de replicare a virusului de aproximativ opt până la 12 zile, mușcă pe altcineva - trece dengue în sângele următor al victimei.

papillomavirus bocca lingua

Cu toate acestea, Wolbachia perturbă acest proces prin împiedicarea replicării. Wolbachia a fost identificată wolbachia bacteria prima dată în în timpul disecțiilor de țânțari de uz casnic. Interesul pentru bacterii a scăzut până în aniicând cercetătorii au observat că, în anumite circumstanțe, ar putea împiedica incubarea ouălor de țânțari, ceea ce a sugerat că bacteria ar giardien bei katze fi utilizată pentru controlul insectelor.

În aniioamenii de știință au aflat că unele tulpini de Wolbachia ar putea scurta durata vieții insectelor, ceea ce a prezentat un alt mod de a limita transmiterea bolilor de wolbachia bacteria insecte. Am fost prezentat la Wolbachia ca doctorat. Atunci m-am întrebat dacă am putea să-l folosim pentru a împiedica țânțarii să transmită boli umane.

20 de milioane de ţânţari infectaţi cu bacteria Wolbachia, eliberați săptămânal

Dacă am putea reduce durata de viață a țânțarilor chiar și cu o cantitate modestă, s-ar putea reduce în mod semnificativ capacitatea insectelor de a răspândi bolile în rândul oamenilor. Desigur, captura era lipsa de afinitate a lui Wolbachia pentru A.

human papilloma virus vaccine eliminați papilomele recenzii

Provocarea a fost găsirea unei modalități de a transfera tulpini diferite de Wolbachia de la o altă insectă - zbura de fructe - în acest țânțar care purta dengue. A fost un proces obositor care ne-a wolbachia bacteria mai mult de un deceniu.

Cum să infectezi țânțarii Imaginați-vă să luați un ac de tricotat și să îl aruncați într-un balon. Apoi, trebuie să scoateți acul fără a lovi balonul. Acest lucru destul de bine însumează procesul de infectare a ouălor cu țânțari cu Wolbachia. În laborator, echipa mea utilizează ace microscopice pentru a lua microbul din zbura de fructe și a-l injecta direct în ouă de țânțar tineri.

La wolbachia bacteria, ca niște baloane străpuns cu ace de tricotat, ouăle ar exploda. Am încercat cu multe mii de ouă înainte de a reuși. Odată ce am reușit să infectăm ouăle de țânțari fără a le distruge, am avut alte probleme wolbachia bacteria href="http://localuri-iasi.ro/cheloo-melodie-noua.php">cheloo melodie noua rezolvat.

wolbachia bacteria papilloma virus e tumore alla gola

Wolbachia ar dispărea adesea după wolbachia bacteria generație sau două de reproducere a țânțarilor, ceea ce înseamnă că nu există nici un fel în care bacteria s-ar răspândi în sălbăticie așa cum am vrut. În cele din urmă am aflat că trebuia să condiționăm microbii înainte de a le injecta în țânțari - pentru a obține aceste bacterii, folosite pentru a trăi în muștele de fructe, obișnuiți cu noii lor gazde.

Pentru a face acest lucru, am extras Wolbachia din muștele de fructe și apoi l-am crescut în linii wolbachia bacteria de țânțari. În am învins în cele din urmă: am infectat țânțarii cu Wolbachia și i-am urmărit trecând bacteriile din generație în generație în toate.

De atunci, Wolbachia a înflorit în toate generațiile ulterioare.

localuri-iasi.ro - Site-ul de stiri al TVR

După cum ne-am așteptat, cel puțin o tulpină wolbachia bacteria Wolbachia scurtează viața lui A. Cu toate acestea, se pare că Wolbachia este chiar mai bun în combaterea dengue decât ne-am gândit. Din motive pe care nu le înțelegem pe deplin, virusul dengue are probleme cu creșterea în țânțarii infectați cu Wolbachia. Ne-am gândit asta la câțiva ani după ce am transplantat cu succes Wolbachia în A.

Echipa mea a injectat dengue direct în țânțarii noștri din Wolbachiaiar la desfrânarea noastră, dengue nu mai era reprodusă în trupurile lor. Am repetat experimentul de mai multe ori - de fiecare dată cu zeci de țânțari - și am descoperit că rezultatele noastre au fost coerente.

celulă rotundă de vierme tratamentul condiloamelor și papilomelor

Aceste zile folosim o tulpină de Wolbachia care blochează transmisia dengue, dar nu face nimic pentru a scurta viața țânțarilor. La urma urmei, dorim ca țânțarii noștri să trăiască cât mai mult timp și să plaseze cât mai multe ouă infectate cu Wolbachia.

Am știut încă de când eram absolvent, că țânțarii femele infectați cu Wolbachia trec bacteria pe aproape toți urmașii lor.