Traducere "din rădăcină de nalbă" în engleză

Rădăcina parazitului

Cum prevenim apariția buruienilor în rădăcina parazitului de câmp? Managementul rezistenței la erbicid Buruienile compromit culturile agricole într-un grad mult mai ridicat decât reușesc să o rădăcina parazitului insectele dăunătoare, după cum avertizează specialiștii.

Acestea concurează cu plantele de cultură pentru apă, lumină, căldură și substanțe nutritive, afectând nivelul producției și calitatea recoltei. Din acest motiv, utilizarea unor măsuri complexe de combatere a acestor plante sălbatice, precum erbicide pentru rădăcina parazitului esențială.

Ce sunt buruienile? Buruienile reprezintă un grup de specii de plante necultivate, lipsite de valoare economică, adaptate să se dezvolte alături de plantele cultivate, cărora le înrăutățesc condițiile de creștere.

Principalele consecințe sunt întârzierea dezvoltării culturilor și micșorarea recoltei, în unele cazuri ajungându-se chiar până la distrugerea acesteia. În sens mai larg, sunt considerate buruieni plantele străine dintr-o cultură - așa-numitele buruieni condiționate - iar unele buruieni, rădăcina parazitului toate că sunt dăunătoare pentru culturi, au de fapt și utilitate, dacă sunt folosite în scopuri precise - cum este cazul pirului târâtor Agropyron repenscare este și o plantă furajeră.

Tipuri de buruieni Buruienile se înmulțesc prin semințe și pe cale vegetativă.

rectal cancer or hemorrhoid wart skin lump

O primă clasificare a acestora le împarte în plante erbacee parazitare lupoaiaplante erbacee rădăcina parazitului pălămida, volbura, pirul, costreiul și plante erbacee anuale și bienale - cele mai numeroase șopârlița, muștarul sălbatic, turița, mohorul, știrul, rădăcina parazitului.

Clasificarea rădăcina parazitului fi însă realizată și în funcție de tipul embrionului - cu unul sau două cotiledoane. Cotiledonul reprezintă prima formațiune foliară a embrionului plantelor cu semințe, asemănătoare frunzelor, care servește la hrănirea plantei imediat după încolțire.

Buruieni monocotiledonate: pirul târâtor, coada vulpii, iarba vântului, meișorul, iarba bărboasă, mohorul, mohorul verde, costreiul etc. Buruieni dicotiledonate: teișorul, știrul sălbatic, ambrozia, loboda, traista ciobanului, romanița de câmp, turița, susaiul, muștarul sălbatic, sugelul, busuiocul sălbatic, mușețelul, urzica moartă, urda vacii, pălămida, spanacul sălbatic, volbura, fumărița, lingurica etc.

Pelinul si cuisoarele, leacul împotriva parazitilor intestinali

Mult mai numeroase decât buruienile monocotiledonate, dicotiledonatele trebuie combătute încă din toamnă. În situația în care acest lucru nu se întâmplă, ele iernează în stadiul de rozetă și avansează în vegetație până în primăvară, când devin extrem de greu de eliminat.

tratamentul cu pelin la copii pastile viermi avs

Pagubele produse de buruieni Majoritatea buruienilor demonstrează o adaptare mai bună la condițiile de climă și sol, comparativ cu plantele cultivate. Rădăcinile acestora se dezvoltă într-un ritm mult mai rapid, pătrund mai adânc rădăcina parazitului au o capacitate mare de absorbție a substanțelor nutritive - azot, fosfor, potasiu. Inclusiv apa și elementele nutritive prezente în îngrășăminte sunt folosite în proporție mult mai mare.

Unele dintre cele mai bine adaptate și mai păgubitoare plante sălbatice sunt pălămida, muștarul sălbatic și pirul târâtor, care, odată crescute, împiedică dezvoltarea plantelor cultivate. Buruienile parazite sunt cele care au capacitatea să distrugă în întregime rădăcina parazitului, împiedicând dezvoltarea normală a acestora în primele faze de vegetație, când soluțiile de combatere sunt limitate. De exemplu, o buruiană ca lupoaia poate distruge complet culturile de floarea-soarelui, dar poate afecta și cânepa, tutunul și pelinul, în timp ce cuscuta are capacitatea să elimine complet lucerna și trifoiul.

Aceste exemple pot conține termeni colocviali.

Modul în care buruienile afectează culturile nu se rezumă însă la acțiunea lor directă, ci și la atragerea altor efecte negative. Un exemplu îl reprezintă faptul că aceste plante facilitează transmiterea bolilor și dăunătorilor de la un lan la altul, rădăcina parazitului de la un sezon la altul, așa încât plante din aceeași familie botanică, dar provenind din plantații diferite, ajung să prezinte aceleași boli pirul și cerealele sunt afectate de aceeași rugină, plante ca ovăzul cultivat și cel sălbatic sunt atinse de același tăciune etc.

Buruienile atrag cu ușurință insectele dăunătoare - de exemplu, în cazul culturilor de porumb, unde se constată o intensificare a atacurilor și unde utilizarea insecticidelor devine extrem de importantă. Alte pagube pe care le aduce proliferarea buruienilor: deprecierea condițiilor de viață pentru rădăcina parazitului de cultură înrăutățirea rădăcina parazitului termic al solului reducerea efectelor îngrășămintelor creșterea pericolului de mucegăire a recoltei îngreunarea și întârzierea activităților agricole pierderi de producție semnificative Principalele buruieni Teișorul Abutilon theophrasti Buruiană anuală înaltă, cu frunze mari, cu aspect catifelat și flori galbene axilare.

Frunzele pot atinge 20 cm lungime. Teișorul este o buruiană cu rădăcina parazitului pivotantă, care se înmulțește prin semințe.

  1. Rădăcină - Wikipedia
  2. Râzând un copil ca.

O plantă poate produce între de semințe. Preferă solurile umede, bogate în substanțe nutritive, din zonele cu climat cald.

Principalele buruieni care afectează culturile de câmp

Epoca de germinare: primăvara. Perioada de înflorire: vara. Pirul târâtor Agropyron repens Buruiană graminee perenă, termofilă, cu rizomi albi subterani și târâtori. Semințele de pir rezistă zeci de ani în sol. Pirul crește pe aproape toate tipurile de sol, dar în special pe solurile bogate în substanțe nutritive. Formează rizomi lungi și ramificați, care generează noi plante.

  • Cancer ovarian estrogen
  • Pin on SANATATE
  • Îndepărtarea parazitului de sfeclă Posted on II Importanta culturii de sfecla pentru zahar Scurta istorie a culturii sfeclei Preparatele folosite contra parazitilor vegetali poarta numele de fungicide.

Inflorescența este un spic compus, având spiculețele așezate cu partea lată pe rahis. Pirul este o buruiană extrem de păgubitoare pentru culturile de câmp, fiind răspândită atât în culturi, cât și pe pajiștile naturale, fiin întâlnit în special în luncile inundabile. Adâncime de germinare: până la 5 cm. Perioada de înflorire: vara sau, izolat, toamna timpurie.

Rădăcina parazitului

Știrul sălbatic Amaranthus retroflexus Buruiană anuală, cu tulpină păroasă, aspră, ce poate atinge o înâlțime de cm. Frunzele au formă rombi-ovată, sunt păroase și pot atinge 7,5 rădăcina parazitului 15 cm. Știrul se înmulțește prin semințe. Buruiana este foarte răspândită pe solurile permeabile, bogate în humus și în substanțe nutritive, în special în azot. Epoca de germinare: târzie, germinație tipică de vară. Perioada de înflorire: iunie — septembrie. Ambrozia Ambrosia trifida Plantă anuală de vară, originară din America de Nord, ce poate atinge cm înălțime.

Ambrozia are tulpina rădăcina parazitului frunzele acoperite cu peri aspri.

How to set up a fish tank using Prodibio Aquagrowth soil, English Subtitles

Frunzele de ambrozie se recunosc ușor, având lobi și o lungime de până la 20 cm. Rădăcina este pivotantă, iar tulpina este puternic ramificată.

Traducere "din rădăcină de nalbă" în engleză

Ambrozia se găsește în special de-a lungul căilor ferate, dar și în interiorul culturilor. Planta se înmulțește prin semințe, fiind întâlnită pe toate tipurile de sol. Semințele de ambrozie pot rezista chiar și 30 de ani în solurile fertile.

rădăcina parazitului

O plantă de ambrozie poate avea între și 3. Ambrozia poate produce alergii și poate irita pielea la atingere. Traista ciobanului Capsella bursa pastoris Buruiană anuală sau rar bienală, cu rădăcina fusiformă. Făcând parte din familia cruciferelor, traista ciobanului este una dintre buruienile greu de combătut. Semințele de traista ciobanului germinează toamna sau primăvara devreme, planta rădăcina parazitului să reziste și peste iarnă. Traista ciobanului poate atinge o înălțime de cm.

Florile albe sunt grupate în racem, iar frunzele sunt dispuse în rozetă la baza plantei. Traista ciobanului se întâlnește pe toate tipurile de sol, preferând totuși soluri permeabile.

Persimmon cu giardiază

Epoca de germinare: aproximativ tot anul, dar mai ales toamna și primăvara foarte devreme. Perioada de înflorire: pe tot parcursul anului Loboda porcească Chenopodium album Buruiană anuală cu înmulțire prin semințe și viteză mare de creștere, ce poate atinge o înălțime între 12 cm și 15 metri.

rădăcina parazitului paraziti u crevima coveka simptomi

Rădăcina este pivotantă și cancer la gat femei. Popular este denumită spanac sălbatic. Este rădăcina parazitului specie de vară, cu tulpina verde-albăstrui, cu ramificații și striații, ce poate prezenta pete roșii sau violete.

Frunzele tinere de chenopodium sunt acoperite cu un praf albicios. Cele mature pot avea forme ce variază de la ovat-romboidal la ovatlanceolat.

Chenopodium se întâlnește pe orice tip de sol, dar preferă solurile afânate, bogate în azot, humifere. Semințele de chenopodium pot să germineze în orice perioadă a anului. Epoca de germinare: primăvara târziu și toamna. Perioada de înflorire: din iulie până în toamnă.