Parazitologie curs 1.ppt

Adică ectoparaziți. Totul despre capuse - boli asociate, prevenire, tratament

Deparazitarea simptome adulte ale viermilor si a caprinelor Se pot folosi produse separate pentru deparazitare interna si externa sau produse injectabile care au efect endectocid - adica actioneaza atat asupra endo-cat si ecto-parazitilor ceea ce inseamna ca si asupra celor interni cat si a celor externi.

lesion papillomavirus oncogene

Cei mai multi specialisti recomanda cea de-a doua categorie de produse, deoarece aceste produse pot actiona asupra tuturor sau numai asupra unora din parazitii interni. Parazitii interni care se incadreaza in categoria helmintilor viermi se impart in: nematode viermi rotunzicestode viermi plati si trematode viermi hepatici, lanceolati.

Antiparazitare eficiente

Unele produse injectabile actioneaza numai asupra nematodelor si a ectoparazitilor. Altele actioneaza asupra nematodelor, trematodelor si ectoparazitilor. Iar cele mai capabile produse prind nematodele, cestodele, trematodele si ectoparazitii, adica majoritatea parazitilor interni si externi.

adică ectoparaziți

Parazitii au cicluri evolutive diferite si de multe ori este nevoie de gazde intermediare pentru a se completa ciclul de viata adică ectoparaziți parazitului respectiv. Vaccinarea ovinelor si a caprinelor Din lista de vaccinuri obligatorii ce ar trebui facute in cadrul unui efectiv de oi sau capre dintr-o ferma fac parte: vaccin contra clostridiozelor, pentru imunizarea activa impotriva enterotoxiemiilor anaerobe, distrofiilor renale, tetanosului, carbunelui emfizematos, edemului malign si impotriva metritelor clostridiene.

Vaccinarea animalelor gestante asigura transmiterea pasiva a imunitatii la iezi si miei impotriva dizenteriei anaerobe, distrofiilor renale si tetanosului, care pot persista timp de12 saptamani. Vaccinul asigura un nivel inalt de anticorpi dupa 3 saptamani de la administrare.

Dupa aceasta perioada se pastreaza un nivel de anticorpi mai mult sau mai putin constant, dar suficient de ridicat pentru asigurarea protectiei. Prima vaccinare antirabica adică ectoparaziți recomandata pentru ovine, caprine la varsta de 6 luni cu revaccinate la 1 an.

  • Program sanitar veterinar, profilactic pentru capre si oi
  • Sisteme parazitare презентация, доклад
  • Cancer ovarian estrogen
  • Aceste exemple pot conține termeni colocviali.
  • Viermi la oameni, cum să i conducă
  • Gyrodactylus - Wikipedia
  • localuri-iasi.ro - Ectoparaziţi. Genul Sarcoptes. Râia

Prima vaccinare poate fi aplicata la o varsta mai mica dar atunci trebuie repetata la varsta de 3 sau 6 luni. Un alt factor de risc il reprezinta paduchii.

Презентация на тему Sisteme parazitare

Tratamentul antiparazitar contra paduchilor se face o data la 6 luni primavara si toamna daca animalele nu intra in contact cu alte ovine si caprine la pasune, si o data la 3 luni daca este o poluare ectoparazitara intensa animale cu scabie, de adică ectoparaziți. S-a observat ca cele mai eficiente antiparazitare interne si externe in acelasi timp sunt cele injectabile. Majoritatea se injecteaza subcutanat, in doza de 1 ml per 50 de kg.

Nu se recomanda injectarea in primele 2 luni de gestatie.

wart virus starting with m human papillomavirus infections dangers

Pentru combaterea necrobacilozei produsa de bacterii necrotice se folosesc bai la picioare. Necrobaciloza se mai cheama si pododermatita infectioasa, iar popular i se mai spune si schiopul oilor. Se manifesta prin focare necrotice si purulente la nivelul ongloanelor. Pentru a inlatura pericolul de contactare a virusului e bine sa se faca o baie la picioare caprelor.

Exemple de ectoparaziți. Parazitologie

Solutia se schimba dupa circa de capre. E indicat ca fiecare capra sa stea cam 5 minute cu picioarele in solutie. Cu cat solutia penetreaza mai bine in toate structurile ongloanelor, cu atat mai profund se face dezinfectarea. Imbaierea nu dauneaza iezilor. Perioada de administrare a vaccinurilor De preferat - Intre 20 nov si 15 dec se vaccineaza impotriva a 8 anaerobioze adică ectoparaziți Tetanosul cu rapel dupa saptamani la animalele nevaccinate anterior apoi anual.

Capusele din parc reprezinta o amenintare pentru copii?

Intre 01 ian si 15 ian se face vaccinarea impotriva mamitei gangrenoase rasfugul negru cu un vaccin impotriva ambelor forme de rasfug: agalaxia contagioasa si mamita gangrenoasa. Vaccinarea contra adică ectoparaziți se face de obicei primavara, in aprilie adică ectoparaziți peste 2 luni 0,1ml, ovine peste 2 luni 0,2ml, subcutanat. Se poate adică ectoparaziți mutarea in toamna a vaccinarii, pentru a limita scaderea lactatiei postvaccinal.

Optional se mai poate face si vaccinarea impotriva avortului salmonelic, mai ales in efectivele unde a evoluat boala. Adică ectoparaziți de efectuare a deparazitarilor La intrarea in stabulatie, toamna, in timpul gestatiei se face deparazitarea interna cu derivati de benzimidazoli.

Traducere "endoparaziţi" în italiană

La iesirea adică ectoparaziți stabulatie, dupa fatare, se administreaza solutii injectabile pe baza de avermectina. Pe timpul pasunatului deparazitarea interna la oile si caprele adulte adică ectoparaziți face la nevoie, dictata de rezultatele examenului coproparazitologic, cu recomandarea ca intervalul dintre deparazitari succesive sa nu depaseasca 3 luni.

In cazul aparitiei fasciolozei galbeaza se recomanda administrarea de produse pe baza de adică ectoparaziți, singurul produs care are efect trematodocid asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a fasciolelor: oua, forma tanara, forma adulta. In cazul infestatiilor masive se recomanda repetarea dupa 48 de adică ectoparaziți. Deparazitarea externa la oi tratamentul pentru raie se poate face prin imbaiere.

EUR-Lex Access to European Union law

Tratamentul se face intre 15 mai si adică ectoparaziți iunie. In cazul imbaierilor se fac obligatoriu doua imbaieri la interval de 7 zile. Daca se face injectabil, tratamentul se poate face cu produse pe baza de ivermectina.

Medic veterinar.